اخبار هنردر شهررویای کاناداییصفحه اولیادداشت کانادایی

آقاخان در محاصره 3 مجسمه غول آسا

پرویز تناولی با تازه ترین آثارش به تورنتو می آید

مجله تیتر گزارش می دهد: موزه آقاخان در مدت کوتاهی که از تاسیس آن می گذرد، با برگزاری نمایشگاه های مختلف، نشان داده که علاقه زیادی به هنر و هنرمندان ایرانی دارد. در همین راستا در روزهای 22 و 23 آگوست 2016 نیز قرار است 3 مجسمه غول پیکر از پرویز تناولی در پارک این مجموعه به نمایش درآید.

این 3 مجسمه «شاعر عاشق – Poet in Love» ساخته شده از برنز به ارتفاع 3 متر، «هیچ بزرگ – Big Heech» و تازه ترین اثر او «Horizontal Lover» نام دارد که تا ماه آوریل 2017 به صورت رایگان در معرض دید علاقمندان قرار خواهد داشت.

مجسمه «هیچ بزرگ» پرویز تناولی در سال 1394 با تلاش وحید ملک برای نخستین بار در مجموعه آرت سنتر ایران نیز به نمایش گذاشته شد. این اثر یکی از آثار پرویز تناولی است که پیش از این در دو شهر بوستون آمریکا و لندن به نمایش درآمده بودند.

Aga Khan Museum - Toronto
Aga Khan Museum – Toronto

اما این برنامه به همین جا ختم نمی شود و روز 24 سپتامبر در موزه آقاخان فیلم مستندی از زندگی و آثار تناولی با حضور خودش به نمایش درمی آید. این فیلم در سال 2014 توسط Terrence Turner ساخته شده که در روز نمایش حضور خواهد داشت. در ادامه از آخرین کتاب پرویز تناولی به نام «زنان اروپایی در خانه های ایرانی – European Women in Persian Houses» در مرکز اسماعیلیه روز 25 سپتامبر رونمایی خواهد شد.

پرویز تناولی مجسمه‌ساز، نقاش، پژوهش‌گر و مجموعه‌دار ایرانی است که از او به عنوان یکی از پیش‌گامان مکتب سقاخانه یاد می‌شود. تناولی هم‌چنین کارشناس فرش‌ها و بافته‌های عشایری است.

مجموعه مجسمه‌های «هیچ»، «دست‌ها» و «قفل و قفس» در زمره معروف‌ترین آثار پرویز تناولی قرار دارند. در این بین مجموعه مجسمه‌های «هیچ»، محبوبیت زیادی در حراج‌های بین‌المللی خرید و فروش آثار هنری دارد. مجسمه‌ای از وی به نام «پرسپولیس» در سال ۱۳۸۷ با رکورد بی‌سابقه دو میلیون و ۵۰۰ هزار دلار در حراج کریستی به فروش رفت.

شاعر عاشق – Poet in Love
شاعر عاشق – Poet in Love

اما پس از فروش این مجسمه، یک مجسمه برنزی به نام  «شاعر عاشق» با ارتفاع 3 متر توسط خود صاحب اثر به این حراجی ارائه شد اما بر خلاف پیش‌بینی فروش آن که حداقل مبلغ فروش چهارصد هزاردلار بود، به مبلغ 242هزار و پانصد دلار رسید و خریداری شد. اما پرویز تناولی با این که این قیمت فروش حتی روی سایت نیز ذکر شده است، منکر فروش کار خود شد و در مصاحبه ای گفت:

«قیمت پایه از طرف کارشناسان حراجی 400هزار دلار که اغراق شده هم نبود، به من اعلام شد، که من هم موافقت کردم. اما در روز حراجی با من تماس گرفتند و به من قیمت 250هزار دلار را اعلام کردند و چون به نظر من این قیمت برای این اثر برنزی پایین‌تر از حد واقعی‌اش رسید، همان جا اعلام کردم که از فروش اثرم انصراف می‌دهم. برای خود من هم جای تعجب دارد که امروز اثر خودم را در میان آثار فروخته شده روی سایت می‌بینم، چون این خلاف قانون است و من اصلا با این قیمت فروش موافقت نکرده بودم…من شخصا در حراجی‌هایی که خودم کار داشته باشم شرکت نمی‌کنم و علاقه‌ای هم ندارم اما این بار نمی‌دانم چه سرنوشتی در انتظار این اثر من خواهد بود و آیا به من برگردانده می‌شود یا نه.»

هیچ بزرگ – Big Heech
هیچ بزرگ – Big Heech


نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا