TIFF 2014سینماصفحه اول

پیش درآمدی بر فیلم Theory Of Everything

وقتی «هاوکینگ» برای خودش اشک می ریزد

کارگردان: جیمز مارش – James Marsh

محصول: آمریکا / انگلستان

زمان: ۱۲۳ دقیقه

نمایش: اولین نمایش جهانی

خلاصه داستان:

هلیا قاضی میرسعید Helia Ghazi روزنامه نگار - کانادا
هلیا قاضی میرسعید
Helia Ghazi
روزنامه نگار – کانادا

آشنایی با «استفان هاوکینگ» برمی گردد به دوران تحصیل در مقطع راهنمایی. زمانیکه مجله وزینی تحت عنوان «دانستنیها» در قطع نسبتا بزرگی در مقایسه با سایر نشریات، منتشر می شد و مخاطب آن بیشتر افراد تحصیلکرده بودند. آن روز در مطب دندانپزشکی نشسته بودم و برای اینکه کمتر به آنچه قرار است به سرم بیاید فکر کنم، «دانستنیها» را ورق می زدم تا رسیدم به گزارشی درباره «استفان هاوکینگ» و البته عکسی از او روی صندلی چرخدار.

آنچنان تحت تاثیر زندگی او و میزان امیداوری و تلاش برای کسب علم و دانش قرار گرفتم که به دور از دید حاضران، صفحه را از مجله جدا کردم و در کیفم گذاشتم و هنوز بعد از 15 سال آن را نگه داشته ام. در این سالها گاه و بیگاه پیگیر مصاحبه ها، گزارش ها و فیلم هایی که از او منتشر می شد، بودم و حالا در هفتمین روز از ماه سپتامبر 2014 در صف ایستاده بودم تا به تماشای فیلمی داستانی از زندگی او بنشینم.

«تئوری برای همه چیز –Theory Of Everything » به کارگردانی «جیمز مارش – James Marsh » برای اولین بار در جشنواره بین المللی فیلم تورنتو TIFF به نمایش درآمد. فیلمی که تا پیش از آن، کسی به جز خود «استفان هاوکینگ» آن را ندیده بود و به گفته «مارش»، هنگام تماشای آن اشک ریخته و درباره این فیلم گفته بود که بسیار به حقیقت نزدیک است.

«استفان هاوکینگ»، کیهان شناس، فیزیکدان و مدیر تحقیقات مرکز کیهان‌شناسی نظری در دانشگاه کمبریج که زندگی او سوژه این فیلم بود، متاسفانه به دلیل مشغله کاری و مشکلات عدیده جسمی نتوانست در این مراسم حضور پیدا کند، اما عوامل سازنده و به ویژه بازیگر نقش اول مرد، با تشویق های پی در پی تماشاگران مواجه شدند.

نقش «استفان هاوكينگ – Stephen Hawking» را «ادي ردماين – Eddie Redmayne» بر عهده داشت و آنچنان بازی خیره کننده ای ارائه کرد که بسیاری از منتقدان او را یکی از نامزدهای اصلی جایزه اسکار امسال دانسته اند. همچنین روزنامه گاردین بازی Redmayne در نقش «استفان هاوکینگ» را ستایش و شگفت آور توصیف کرده و گفته بازی او را می توان با نقش آفرینی «دنیل دی لوییس» در فیلم My Left Foot مقایسه کرد. این بازیگر جوان و خوش آتیه پيش از این در فيلم موزيكال «بينوايان – Les Misérables» نیز خوش درخشيده بود.

Theory of Everything TIFF 2014 Courtesy of Toronto International Film Festival
Theory of Everything TIFF 2014 Courtesy of Toronto International Film Festival

بازی روان «ردماین» در نقش «هاوکینگ» حاصل 6 ماه پژوهش و تحقیق درباره زندگی این دانشمند بریتانیایی بود. در سوی دیگر میدان هم «فليسيتي جونز – Felicity Jones» نقش جين، همسر هاوكينگ را ایفا مي‌كرد. همسری دلسوز، مقتدر، با خدا و البته امیدوار به بهبود اوضاع. «فیلیستی جونز» با آنکه کارنامه کاری چندان پرباری ندارد، اما توانست با بازی در این نقش توجه بسیاری را به خود جلب کند.

«جیمز مارش» در این فيلم بیشتر جنبه های خصوصی زندگی «استفان هاوکینگ» را برای مخاطبانش بازگو مي‌كند. فیلم روایت سال های جوانی استیون هاوکینگ، فیزیکدان و مدیر مرکز کیهان شناسی دانشگاه کمبریج است. قصه فیلم در دهه های شصت و هفتاد میلادی می گذرد. اینكه چگونه «جين» اولين بار «استفان» را ديد و با او ازدواج كرد. سپس به روند بيماري نادري که استفان به آن مبتلا مي‌شود می پردازد، مرضی كه پزشكان پیش بینی کردند فقط دو سال با آن دوام مي آورد و…

اين اولين بار نيست كه زندگي «استفان هاوكينگ» توجه فيلمسازان را به خود جلب مي‌كند. در سال 2004 نيز بي بي سي، يك فيلم تلويزيوني از جواني «هاوكينگ» ساخت كه در آن «بنديكت كابرمباچ – Benedict Cumberbatch» نقش «هاوكينگ» جوان را بازي مي كرد. سال گذشته نيز «ناتان چاپل – Nathan Chapple» مستندي از زندگي اين دانشمند را به روي پرده برد.

اما بی شک فیلم Theory Of Everything گوی سبقت را از تمامی آثاری که پیش از این درباره این دانشمند ساخته شده، برده است. فیلمی روان، با تصاویری زیبا، موسیقی دلنشین و نقش آفرینی های قدرتمند که بر اساس یادداشت های «جین وایلد» همسر اول «هاوکینگ» شکل گرفته است. یادداشت هایی که دو تن از تهیه کنندگان این فیلم را وادار می کند 3 سال زمان صرف کنند تا بتوانند رضایت «جین» را برای ساخت اثری از روی کتابش، جلب کنند. زمانی که به گفته Lisa Bruce، با گفتگوهای طولانی و چندین قوری چای همراه بود!

هر چند روند ساخت فیلم بسیار طولانی بود، اما به گفته بسیاری از منتقدان Theory Of Everything یکی از شانس های جوایز اسکار است و انتظار می رود در بخش تهیه کنندگان، کارگردان، نقش اول مرد و نقش اول زن بتواند موفقیت های بسیاری را کسب کند.

Stephen William Hawking
Stephen William Hawking

مروری کوتاه بر زندگی «استفان هاوکینگ»

استفان هاوکینگ (Stephen William Hawking) در سال ۱۹۴۲ در شمال شهر لندن به دنیا آمد. او به ریاضیات علاقه داشت در حالی که پدرش پزشکی را ترجیح می‌داد. رشته ریاضیات در آن زمان در کالج محل تحصیل استفان تدریس نمی‌شد به همین علت او فیزیک را انتخاب کرد.

«استفان هاوکینگ» که در سن 23 سالگی به یک بیماری دستگاه عصبی بسیار نادر به نام مخفف ALS مبتلا شد و علی‌رغم پیش‌بینی پزشکان، به زندگی خود ادامه داد. نخستين ازدواج هاوكينگ با «جين ويلد»، دانشجوي زبان‌شناسي كمبريج بود، ازدواجي كه در سال 1991 فرجامش طلاق بود. بعد از آن هاوكينگ در 1995 با پرستارش «الين ميسون»، ازدواج كرد. همسر اول «الین»، «دیوید میسون»، سازنده نخستین دستگاه گویا برای استیفن بود.

«هاوکینگ» نابغه فیزیک جهان در دوران معاصر است که روی ویلچر گذران عمر می‌کند و تنها 2 انگشت از کل اعضای بدنش قدرت تحرک دارند. با این حال مدیریت تحقیقات مرکز کیهان‌شناسی نظری در دانشگاه کمبریج را نیز به عهده دارد. تاکنون کتاب‌های زیادی از «هاوکینگ» منتشر شده است. هاوکینگ در سال 1978 وفق به دریافت جایزه معتبر «آلبرت انیشتین» شد. ملکه الیزابت عنوان و نشان رسمی «شوالیه بزرگ امپراطوری بریتانیا» را که یکی از پرافتخارترین نشان های انگلستان است به او اعطا کرده است. علاوه بر آن، از دانشگاه های معتبر دنیا نظیر دانشگاه پرینسون، دانشگاه شیکاگو، دانشگاه نیویورک و بسیاری دیگر از دانشگاه ها به اخذ درجات افتخاری و نشان های معتبر دست یافته است. ولی شاید پرافتخارترین آنها کسب کرسی ممتاز استادی ریاضیات کمبریج است که 300 سال پس از «نیوتن» کسی موفق به کسب آن نشده بود.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا