فشار اقتصادی بر بازار مهاجرین کانادا
مجله تیتر گزارش میدهد: شیوع کرونا شیوه زندگی بسیاری از مردم را تحت تاثیر قرار داده است. افراد، کمتر در فضاهای عمومی حضور پیدا می کنند و در صورت حاضر شدن در این فضاها نیز به منظور جلوگیری از سرایت ویروس از یکدیگر فاصله می گیرند. بسیاری از فروشگاه ها و مراکز خدمات رسانی به دلیل شیوع این بیماری تعطیل شده اند و عده زیادی نیز شغل خود را از دست داده اند. در این میان فروشگاه های مواد غذایی که از جمله خدمات اساسی به شمار می آیند همچنان در حال فعالیت هستند و در تلاش اند که کسب و کار خود را با شرایط جدید وفق دهند.
ایرانیان صاحب کسب و کار در اتاوا نیز به منظور ادامه خدمات رسانی خود روش های جدیدی را اتخاذ کرده اند. سوپر مارکت آریا از جمله این کسب و کارهاست. محسن محمدی، مدیر این فروشگاه در گفتگو با نشریه آنلاین تیتر گفت: “در شرایط فعلی به منظور ارائه خدمات به مشتریان از سه روش استفاده می کنیم. مشتریان فروشگاه می توانند از خدمات تحویل درب منزل این فروشگاه استفاده کنند و یا می توانند بعد از اعلام سفارش خود و آماده سازی آن توسط فروشگاه به منظور دریافت آن به فروشگاه مراجعه کنند.” وی همچنین اعلام کرد که امکان خرید حضوری نیز در این فروشگاه از ساعت ۱۰ صبح تا ۷ شب برای مشتریان وجود دارد. محمدی اضافه کرد که به دلیل خلوت شدن فروشگاه و کاهش تعداد مشتریان دچار مشکل اقتصادی نیز شده اند اما با توجه به این که فروشگاه همچنان در حال فعالیت است و تعطیل نشده است، امکان استفاده از کمک های دولتی را ندارند.
رستوران ها اما در نقطه مرکزی فشار اقتصادی حاصل از بحران کرونا هستند. رستوران های متعددی در پایتخت کانادا وجود دارند که توسط ایرانیان افتتاح شده و مدیریت می شوند. رستوران Persis Grill به مدیریت کوروش ذبیحی، نمونه ای از این صنف است که تلاش میکند تا خود را با شرایط موجود وفق دهد. ذبیحی نیز در گفتگو با نشریه تیتر از کاهش تعداد مشتریان رستوران گفت: “این روزها مشتریان رستوران کمتر شده است و به همین دلیل بسیاری از مواردی که در منو وجود دارد در حال حاضر ارائه نمی شود. همچنین این شرایط باعث شده است که قادر به همکاری با همه ۱۸ نفر پرسنل این رستوران نباشیم و در حال حاضر تنها صاحب رستوران به فعالیت ادامه می دهد.”
وی افزود: “نحوه خدمات رسانی نیز در حال حاضر از ساعت ۱۲ ظهر تا ۸ شب به صورت بیرون بر است و خدمات تحویل درب منزل نیز به وسیله Uber صورت می گیرد. مشتریان می توانند به صورت آنلاین یا تلفنی سفارش خود را ثبت کنند و سپس برای تحویل آن به رستوران مراجعه کنند یا در صورت درخواست از طریق تاکسی های تلفنی برای آن ها ارسال می شود.”
ذبیحی همچنین به کمک های دولتی در شرایط فعلی اشاره کرد: “دولت مبلغ ۴۰۰۰۰ دلار به ما کمک کرده است که این بودجه صرف تامین کننده های مواد غذایی مورد نیاز و اجاره رستوران می شود. خوشبختانه صاحب ملک رستوران در این شرایط ۲۵ درصد از اجاره را از ما دریافت می کند که کمک بزرگی محسوب می شود.”
در تاریخ ۳۱ دسامبر سال ۲۰۱۹، دفتر سازمان بهداشت جهانی در چین از موارد ذات الریه ناشی از علتی ناشناخته که در شهر ووهان، استان هوبی چین کشف شده بود، مطلع شد. شیوع این بیماری در بازار غذاهای دریایی و طیور در ووهان، شهری با ۱۱ میلیون نفر در مرکز چین آغاز شد. مانند SARS و MERS-CoV ، ویروس کرونا که به تازگی کشف شده دارای یک منبع جانوری است، با این وجود انتقال انسان به انسان این ویروس تأیید شده است. در۱۱ مارس ۲۰۲۰، WHO بیماری ویروسی COVID-19 را یک بیماری همه گیر اعلام کرد.
در ۲۵ ژانویه ۲۰۲۰، مردی حدودا ۵۰ ساله که از ووهان چین به مرکز تورنتو بازگشته بود، به عنوان اولین مورد این بیماری در کانادا شناسایی شد. پس از او این بیماری به سرعت در کانادا اپیدمی شد که همین امر منجر شد تا دولت مرکزی، در تاریخ ۱۸ مارچ ۲۰۲۰، دستور بستن مرزهای این کشور را صادر کند. تا ۲۴ آپریل، ۴۳۸۸۸ نفر در کانادا به این ویروس مبتلا شده اند که از این تعداد ۲۳۰۲ نفر جان خود را از دست داده اند.
شیوع کرونا در این روزها وضعیت اقتصادی را در سراسر جهان تحت الشعاع قرار داده است و به خصوص وضعیت کسب و کارهای کوچک را پیچیده کرده است. بسیاری از افراد شاغل در این حوزه ها شغل خود را از دست داده اند و یا با صرف هزینه زیادی در حال حفظ کسب و کار خود هستند. به نظر می رسد تا امروز کمک های دولتی فدرال و استانی نتوانسته است مشاغل زیادی را زیر چتر خود قرار بدهد.