خروج در سینما ماشین
اکران فیلم حاتمی کیا در سینمای محیطی
مجله تیتر گزارش میدهد: فیلم سینمایی خروج که به دلیل شیوع ویروس کرونا و تعطیلی سینما در یک ابتکار عمل از سوی سازندگانش به صورت آنلاین اکران شد در اقدامی جدید اکران خاص خود را در این روزها در قالبی دیگر ادامه میدهد. برج میلاد جمعه شب با افتتاح بزرگترین سالن سینمای محیطی، میزبان رویدادی فرهنگی و کم نظیربود. با اکران فیلم سینمایی خروج سینما ماشین برج میلاد رسماً افتتاح شد و عوامل برگزارکننده این مراسم که از آن استقبال نسبتا خوبی شده بود با رعایت نکات بهداشتی ضد عفونی کردن محیط و ماشینها را در دستور کار قرار دادند.
پخش موفقیت آمیز فیلم سینمایی خروج حاتمی کیا با سبک و سیاقی متفاوت و تماشای این فیلم برای مخاطبانش از داخل ماشین با استقبال فراوان شهروندان مواجه شد. پارکینگ شماره ۳ برج میلاد مملو از ماشین هایی بود که سرنشینان آن اجازه پیاده شدن نداشتند و باید از داخل خودرو بازی درخشان فرامرز قریبیان در فیلم “خروج” حاتمی کیا را تماشا می کردند.
سینما ماشین بعد از کنسرت های آنلاین و موفقیت اهالی موسیقی در ارائه کنسرت های مجازی در ایام نوروز، دومین ابتکار و خلاقیت در حوزه هنر در ایران در روزهای کرونایی است. ششمین برج مخابراتی دنیا، در این روزهای سخت که جهان درگیر ویروس کرونا بوده و بسیاری از مردم دنیا خانه نشین شده اند، بیکار ننشست. علاقه مندان به سینما با چهره های ماسک زده و دستکش به دست با ماشین های خود وارد مجموعه برج میلاد شدند تا در بزرگترین سالن سینمای کشور به وسعت ۱۷ هزار متر مربع تجربه متفاوتی از تماشای فیلم را از داخل ماشین بر روی پرده ای ۱۵۰ متر مربعی داشته باشند و صدای فیلم را از دستگاه پخش صوت خودروی خودشان بشنوند. این اکران ویژه میتواند آغازی بر بازگشت سینما ماشین به کشورمان ایران باشد و باید دید که پس از پایان دوران کرونا همچنان شاهد اکران آنلاین و سینما ماشین خواهیم بود یا خیر.
بسیاری از افراد داستان های پدربزرگ و مادربزرگ خود را می شنوند که برای یک Hangout یا دورهمی، شب جمعه به سینما ماشین یا Drive-In Movie Theaters می روند. اگرچه از اوایل دهه ۱۹۱۰ میلادی، چنین سینماهایی که در فضای باز فیلم نمایش میدهند و بینندگان در ماشین هایشان نشسته و فیلم را تماشا میکنند وجود داشت ، اما اولین نمایش با ثبت رسمی چنین پدیده ای در ۶ ژوئن ۱۹۳۳ توسط ریچارد هالینگزد در نیوجرسی افتتاح شد. وی پس از ایجاد مینی درایو برای مادر خود ، آن را به عنوان یک راه حل برای افرادی که قادر به راحتی در صندلی های سینمای کوچکتر نیستند ، ایجاد کرد.
سینما ماشین ها ۲۰ سال بعد در دهه ۵۰ و ۶۰ میلادی محبوبیت بی نظیری در نسل Baby Boomer به دست آوردند، به طوری که بیش از ۴۰۰۰ دستگاه سینما ماشین در سراسر ایالات متحده وجود داشت و بیشتر آنها در مناطق بیرون شهر و روستایی قرار داشتند. اما در دهه ۷۰ میلادی، مردم برای صرفه جویی در هزینه های تورم بنزین ، اتومبیل های خود را کوچک کردند ، و این کار تماشای فیلم در ماشین را امری سخت و ناراحت کننده کرد. برای جبران درآمد از دست رفته ، این سینماها با نشان دادن فیلم های تهییج کننده مانند فیلم های ژانر وحشت و همچنین محتوای سکسی، فضای دوستانه خانوادگی خود را از دست دادند. با تولید و توسعه دستگاه های ویدیویی خانگی VCR ، جذابیت ماندن در خانه و تماشای فیلم ها، بدون پرداخت هزینه فیلم، آخرین میخ بر تابوت این سینماها کوبیده شد و دوران رونق سینما ماشین به پایان رسید.