6 میلیون دلار برای موسسه مطالعات ایرانی
دانشگاه تورنتو و موسسه الهه امیدیار میرجلالى
- دانشگاه تورنتو 6 میلیون دلار آمریکا برای تأسیس موسسه مطالعات ایرانی الهه امیدیار میرجلالى دریافت می کند.
با داشتن یک تاریخچه 10 هزار ساله ، ایران یکی از مهد های مهم تمدن است. دستاوردهای این تمدن در هنر و علوم، عمیقا فرهنگ انسانی را در طول اعصار متعالی کرده است. اکنون ، دانشگاه تورنتو با وقف سخاوتمندانه 6 میلیون دلاری موسسه میراث فرهنگی روشن ، موسسه مطالعات ایرانی الهه امیدیار میرجلالى را راه اندازی کرده است که به نام محقق و نیکوکاری است که موسسه میراث فرهنگی روشن را در سال 2000 تاسیس کرد. این موسسه جدید با استفاده از برنامه های آموزشی قدرتمندی که از قبل در دانشگاه تورنتو در حال اجراست ، به دنبال پرورش تحقیقات پیشرفته به صورت مشترک و ارتقا گفتگوهای بین فرهنگی از طریق تمرکز بر تحقیق و اطلاع رسانی متمرکز خواهد بود.
مریک گرتلر، رئیس دانشگاه تورنتو گفت: “این دانشگاه از همکاری با موسسه میراث فرهنگی روشن در این ابتکار جدید برای بورس تحصیلی بین رشته ای بیشتر برای مطالعات ایران خوشحال است. ما منتظر یک تبادل فرهنگی غنی نه تنها بین دانشمندان در دپارتمان های ما و در سراسر جهان ، بلکه همچنین با جامعه ایرانی فعال تورنتو هستیم. من صمیمانه از دکتر میرجلالى به خاطر سخاوتشان و فرصت گسترش روابط ما با جامعه ایرانی و تعمیق درک عموم مردم از این تمدن خارق العاده سپاسگزارم.”
یک برنامه پیشرو در جهان برای حمایت از مطالعات فرهنگ فارسی
دکتر میرجلالی گفت: “ما مفتخریم که اولین انستیتوی تحقیقاتی مطالعات ایران را در دانشگاه تورنتو تأسیس می کنیم ، خانه یکی از بزرگترین و بهترین اعضای هیئت علمی ، دانشجویان پسا دکترا و دانشجویان رشته های مختلف در آمریکای شمالی و حتی جهان. من شخصاً به خاطر فرصتی که برای پیشرفت دانش و قدردانی از فرهنگ فارسی از طریق این موسسه جدید دارم افتخار می کنم و از تأثیر مثبتی که برای سالهای آینده بر روی دانشجویان و دانشمندان در کانادا و جهان خواهد گذاشت، الهام می گیرم. ”
موسسه میراث فرهنگی روشن از طریق فعالیت های بودجه سازی، میلیون ها دلار کمک مالی و نقدی را برای ایجاد یا تقویت برنامه های دانشگاهی فارسی در برخی از معتبرترین دانشگاه های جهان فراهم کرده است. میرجلالى متخصص آموزش زبان، ارتباطات بین فرهنگى و مطالعات فارسى است و بخاطر تلاشهای پیشگامانه وی در پرورش نسل بعدی متخصصان مطالعات فارسی بسیار شناخته شده است. وی در ایران متولد شد و دکترای زبانشناسی خود را از دانشگاه سوربن پاریس دریافت کرد و عضو هیئت علمی دانشگاه جورج تاون و دانشگاه کالیفرنیا در برکلی بود. در سال 2018 ، میرجلالی توسط وزارت فرهنگ فرانسه مفتخر به دریافت عنوان Chevalier de l’ordre des Arts et des Lettres – یکی از معتبرترین جوایز فرانسه – به پاس قدردانی از خدمات مادام العمر و قابل توجه او به هنر و فرهنگ پارسی در فرانسه و سراسر جهان شد.
فرصتی فوق العاده برای درک و تبادل بیشتر بین فرهنگی
با سرمایه گذاری های اختصاص داده شده در طی یک دوره چند ساله ، وقف سخاوتمندانه موسسه میراث فرهنگی روشن ، برنامه معتبر ایرانشناسی دانشگاه را از چند جهت به طور قابل توجهی گسترش می دهد.
- حمایت قابل توجه از یک محقق برجسته جهان که به عنوان مدیر موسسه الهه امیدیار میرجلالى خدمت خواهد کرد.
- راه اندازی یک دوره سخنرانی منظم و کنفرانس بین المللی برای تسهیل مبادلات و گفتگوها برای جامعه دانشگاهی
- افزایش تجربه تحصیلات تکمیلی با اعطای سالانه حداکثر دو بورس تحصیلی پایان نامه به دانشجویان برتر دکترا در مطالعات مرتبط با ایران ؛ و حداقل دو بورسیه تحصیلات تکمیلی برای ادامه آموزش زبان فارسی در خارج از کشور ، شرکت در کنفرانس ها یا انجام تحقیقات میدانی
- ایجاد یک بورس تحصیلی دو ساله پس از دکترا برای امکان پذیرش فارغ التحصیلان جدید دکترا برای تعمیق تخصص خود در ایرانشناسی و ادامه تحقیقات خود در دانشگاه
- راه اندازی برنامه Scholar Award برای اعضای هیئت علمی دانشگاه تورنتو در مطالعات ایران برای کمک به آنها در جمع آوری پرونده های موفق
- جلب توجه عموم و تمرکز بر غنای فرهنگ ایرانی با میزبانی برنامه های فرهنگی سالانه و برگزاری اعیاد ایرانی
ملانی وودین ، رئیس دانشکده هنر و علوم در دانشگاه تورنتو گفت: “انستیتوی مطالعات ایرانی الهه امیدیار میرجلالى ابتکاری هیجان انگیز است. این هدیه شگفت انگیز فرصت های جدیدی را برای ایجاد برنامه پویای ایرانشناسی ما ، جذب دانشمندان جدید و پیشگام ، افزودن منابع فوق العاده ادبیات فارسی در کتابخانه دانشگاه تورنتو ، تنوع بخشیدن به همکاری های بین رشته ای ما و به اشتراک گذاشتن کارهای قابل توجه ما با جامعه جهانی فراهم می کند. ما از موسسه روشن به خاطر شناخت قدرت مطالعات ایران در دانشگاه تورنتو سپاسگزاریم.”
محمد توکلی – ترقی ، استاد تاریخ ، مطالعات تاریخی و تمدن های خاورمیانه و نزدیک گفت: “دکتر الهه امیدیار میرجلالى از دهه 1990 همكار نمونه من بوده است. او به عنوان یک زبان شناس ، طرفدار تحقیقات دانشگاهی اصیل و دقیق است. وی با تشویق گفتگوی فرارشته ای در ایرانشناسی ، به ویژه به همكاران خود این انگیزه را داده است كه در مورد مقوله های تحلیلی كه تحقیقات ما را شكل می دهند ، تفکر انتقادی داشته باشند. موسسه ایرانی مطالعات الهه امیدیار میرجلالى تحول عظیمی برای دانشگاه تورنتو است. این موسسه تحقیقات فرا رشته ای مشترک توسط اساتید و دانشجویانی را که در تمام جنبه های تاریخ، ادبیات، زبان و هنرهای ایرانی در سراسر سه پردیس دانشگاه تورنتو کار می کنند، تقویت می کند. این وقف دانشگاه تورنتو را به محلی بی نظیر برای تعالی علمی و بورس تحصیلی نوآورانه در مورد ایران تبدیل خواهد کرد. من از سخاوت موسسه میراث فرهنگی روشن و از حمایت فوق العاده دانشگاه تورنتو سپاسگزارم. ”
ایجاد یک مرکز فرهنگی به نفع دانشگاه و جامعه فراتر از آن
محل استقرار موسسه الهه امیدیار میرجلالی برای تقویت همکاری و قدردانی فرهنگی با استقرار در پارک 90 کوئینز ، قطب جدید فرهنگی و دانشگاهی که در حال ساخت در دانشگاه است ، ارتقا می یابد. این مرکز تحقیقات و آموزش پیشرفته بدیع ، بین دو موزه بسیار مهم ، شامل یک مکان 250 نفره برای برگزاری مراسم و یک میدان سبز در ورودی ایستگاه مترو واقع می شود. در اینجا ، دانشمندان دانشگاه تورنتو – بیش از 18 پیشرو در زمینه مطالعات ایران – در کنار افراد دیگری از دانشکده شهرها ، دانشکده موسیقی ، انستیتوی مطالعات اسلامی و گروه های تاریخ و تمدن های خاورمیانه و خاور نزدیک کار خواهند کرد. آنها همچنین فرصت خواهند داشت تا با شبکه برجسته محققان دانشگاه تورنتو در سه پردیس دانشگاه ارتباط برقرار کنند و با جامعه فعال ایرانی در تورنتو در قلب یکی از متنوع ترین شهرهای جهان همکاری کنند.
دیوید پالمر ، معاون دانشگاه تورنتو گفت: ” برتری جهانی در میان دانشمندان و دوستداران فرهنگ به حمایت از انسانهای نیکوکار متعهد مانند دکتر میرجلالی بستگی دارد. ما بسیار ممنونیم از چشم انداز سخاوتمندانه ای که ابتکارات مهیجی مانند موسسه الهه امیدیار میرجلالى را ممکن می سازد و خوشحالیم که از موسسه میراث فرهنگی روشن به عنوان دوست و شریک استقبال می کنیم. ”
موسسه میراث فرهنگی روشن به ترویج آیین و فرهنگ ایرانی اختصاص یافته است. اگرچه این بنیاد خصوصی از چندین طرح فارسی در دانشگاه تورنتو پشتیبانی کرده است ، این کمک هزینه جدید اولین وقف دانشگاهی آن و هدف آن تشویق درک گسترده تر تمدن ایران از طریق مطالعه هنر، زبان ، فلسفه ، معنویت و رویدادهای اجتماعی است.