اجتماعیرویای کاناداییصفحه اولکاناداویروس کرونایادداشت کانادایی

رستوران خلوت و سوپرمارکت شلوغ

عواقب پاندمی کرونا در شهر ونکوور

مینا رحیمی
Mina Rahimi

مینا رحیمی – ونکوور: پاندمی کرونا در جهان بسیاری از کسب و کارها به ویژه مشاغل صنعت گردشگری را به شدت تحت تاثیر قرار داده و فعالیت بسیاری از این واحدها در آستانه ورشکستگی و تعطیلی قرار گرفته اند. رستوران ها یکی از کسب و کارهایی هستند که در دوران پاندمی دچار رکورد شدید شده و خسارات جبران ناپذیری را متحمل شده اند. لزوم حضور مردم و دسترسی به مواد اولیه به منظور ادامه فعالیت این کسب وکارها حیاتی است. اما در این دوران به دلیل قرنطینه های طولانی، فاصله گذاری اجتماعی و همچنین ورشکستگی کمپانی های تامین کننده مواد اولیه، رستوران دارها با مشکلات بسیاری دست و پنجه نرم می کنند.

رضا وارسته یکی از صاحبان مجموعه رستوران های کازبا در ونکوور، در مصاحبه ای با نشریه تیتر به برخی از مشکلاتی که گریبان گیر کسب و کار او در این دوران شده است، اشاره میکند.

 

رضا وارسته یکی از صاحبان مجموعه رستوران های کازبا در ونکوور Photo by Paul McGrath

وارسته که مالک سوپرمارکت ونک ونکوور نیز هست، می گوید: در ابتدای پاندمی رستوران به شدت خلوت و سوپرمارکت شلوغ شده بود. زیرا مردم وحشت زده و نگران بودند که نتوانند مایحتاج زندگی را تهیه کنند. اما بعد از چندی سوپرمارکت نیز خلوت شد و خریدهای مردم به شدت کاهش یافت. در ابتدای شیوع کرونا به دلیل کم شدن ساعت کاری کارمندان، بسیاری از آن ها برای آنکه بتوانند در جای دیگری مشغول به کار شوند، استعفا دادند و از مجموعه جدا شدند. این موضوع باعث شد که فشار کاری بر روی سایر کارکنان و خود ما بیشتر شود. برخی روزها از ساعت 6 صبح تا 12 شب شیفت کاری داشتیم تا بتوانیم همه کارها را به موقع انجام دهیم. از دیگر مشکلاتی که با آن روبرو شدیم، تهیه مواد غذایی برای رستوران بود. بسیاری از کمپانی های تامین کننده مواد اولیه، دچار ورشکستگی شدند و سهمیه مواد اولیه ما کاهش یافت و همین موضوع تاثیر زیادی بر روند کار ما گذاشت.

وارسته در خصوص کمک های دولتی صورت گرفته نیز گفت: دولت فدرال کمک های نسبتا خوبی به کسب و کارها کرد و ما حدود 40،000 دلار کمک دولتی دریافت کردیم. با این وجود کمک های دولت استانی که پیشتر برای پرداخت کرایه ها صورت میگرفت به دلیل فروش کم سال قبل به ما تعلق نگرفت و به طور کلی فشار زیادی بر کسب و کار ما وارد شد و درآمد ما به شدت کاهش یافت.

وارسته معتقد است کسب وکارهای ایرانیان دچار رکود شدید شده است و علاوه بر پاندمی کرونا، کاهش ارزش ریال در سال اخیر نیز مزید بر علت شده است. وارسته می گوید: بسیاری از ایرانیان هزینه های زندگی خود را از ایران دریافت می کنند و با کاهش ارزش ریال قدرت خرید مردم به شدت کاهش یافته است که این امر بر کسب وکار ما نیز تاثیر گذاشته است. همچنین دیر رسیدن اجناس مانند اقلام نوروزی که هنوز هم یک سری از آن ها به دست ما نرسیده اند، باعث شده است که برخی از فروشگاه های ایرانی اقلام خود را که از سال قبل باقی مانده با قیمت بالاتری عرضه کنند که البته ما برای حفظ مشتری ها و جلب رضایت آن ها قیمت ها را منصفانه و معقول نگه داشتیم.

وارسته همچنین انتقادهایی نسبت به عملکرد دولت در دوران کرونا دارد و معتقد است دولت در ابتدای شیوع این بیماری می بایست سختگیری های بیشتری به عمل می آورد تا از شیوع گسترده آن جلوگیری کند، تا کسب و کارها آسیب کمتری ببینند.او می گوید که با وجود کمک های مالی دولت، نحوه کمک رسانی چندان مناسب و کارآمد نبوده است. همچنین در ابتدا اطلاعات کافی در اختیار مردم قرار نمی گرفت و فشار روانی زیادی به مردم وارد می شد. همچنین سرعت واکسیناسیون پایین است و شک و تردیدهای زیادی نیز در خصوص واکسن های موجود وجود دارد. وارسته بازگشت به شرایط پیش از کرونا را بسیار سخت می داند و می گوید تغییرات زیادی در نحوه زندگی ما پس از کرونا اتفاق خواهد افتاد.

 

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

دکمه بازگشت به بالا