CoronaVirusاخبار بهداشتصفحه اولویروس کرونا

اهمیت دوز سوم واکسن کویید (بخش اول)

شش سوال مهم در مورد دوزهای تقویتی واکسن

این مقاله به قلم اما یاسینکی برای مجله اسمیتسونین نگاشته شده است، ترجمه بهناز رهبر
بخش اول

این روزها متخصصان در مورد اینکه چه کسی نیاز به دوز اضافی دارد، چه زمانی باید این کار را انجام شود و چه کمکی به آن ها می کند، بسیار صحبت می کنند. در زمستان، سه تولید کننده واکسن کووید -19 مجاز در ایالات متحده قول دادند که حتی فراتر از خوشبینانه ترین انتظارات نیز موفق خواهند بود. سال گذشته، آنتونی فائوچی، مدیر موسسه ملی آلرژی و بیماری های عفونی گفت که واکسنی که 50 تا 60 درصد موثر باشد کافی است. FDA مایل بود هر چیزی را با بیش از 50 درصد کارایی تأیید کند. با این حال، آزمایشات بالینی نشان داد که واکسن های مدرنا و فایزر 95 درصد در برابر عفونت محافظت می کنند و تقریبا 100 درصد در مقابل بستری شدن و مرگ موثر هستند. واکسن تک دوز جانسون و جانسون با 67 درصد کمی محافظت کمتری داشت اما 100 درصد در بستری شدن و مرگ در بیمارستان موثر بود.

با این حال ، بسیاری از دانشمندان نگران هستند که این ایمنی قوی ممکن است با گذشت زمان کاهش یابد. از آنجا که واکسن ها پس از پیگیری بیماران در آزمایشات به مدت دو ماه مجاز شدند، مشخص نشد که این محافظت چقدر طول خواهد کشید. برخی از دانشمندان به این واقعیت اشاره کردند که برخی از واکسن ها، مانند واکسن آنفلوانزا هر ساله مورد نیاز است در حالی که برخی دیگر مادام العمر محافظت می کنند و مطمئن نیستند که واکسن های کووید در کدام دسته قرار می گیرند. در حالی که هیچ کس نمی تواند به طور قطعی بگوید که چه زمانی باید دوز اضافه دریافت کنیم، هنگامی که فایزر قصد داشت از تنظیم کننده ها بخواهد در ماه ژوئیه سومین تزریق را تأیید کنند ، CDC و FDA گفتند “هنوز نه”. اما ، فقط چند هفته بعد، آژانس ها تصمیم گرفتند که زمان اقدام است.

در 12 آگوست 2021، FDA اعلام کرد که دوز سوم واکسن های فایزر و مدرنا برای بیماران دارای سیستم ایمنی ضعیف در دسترس خواهد بود. چند روز بعد، CDC توصیه های مفصلی در مورد افراد واجد شرایط ارائه کرد. سپس، فقط چند روز بعد از آن، دولت بایدن اعلام کرد که همه در نهایت به دوز های تقویت کننده احتیاج خواهند داشت و ممکن است در ماه سپتامبر در دسترس عموم مردم قرار گیرد.

کارتیک چرابودی که در دانشگاه فلوریدا بیماران مبتلا به بیماریهای عفونی پیچیده مانند HIV را درمان می کند، می گوید که از ماه ژوئیه، او بیشتر و بیشتر افراد دچار نقص سیستم ایمنی دیده است که با کووید -19 در بیمارستان بستری شده اند. “به همین دلیل است که بررسی این دوز سوم در بیماران دارای نقص ایمنی بسیار مهم است. ما شاهد بستری شدن آنها در بیمارستان بودیم. ”

پس از همه اینها ، سومیا سوامیناتان، دانشمند ارشد سازمان بهداشت جهانی (WHO) پیشنهاد کرد که اولویت دادن به دوز های تقویت کننده در کشورهای ثروتمندتر مانند ایالات متحده می تواند به واریانس های بیشتری از ویروس منجر شود، و سایر دانشمندان اعلام کرده اند که هنوز زود است. هجوم اطلاعات جدید باعث سردرگمی شده است. اینها برخی از مهم ترین سوالات هستند

 

1. چه کسی و در چه زمانی به دوز سوم نیاز دارد؟

اولین گروه برای دوز سوم تعداد محدودی از افراد هستند که CDC آنها را دارای نقص ایمنی متوسط تا شدید می داند. دوزهای سوم  امروز برای این افراد در دسترس است.

برای بقیه افراد، که واکسن به تدریج کارایی خود را از دست می دهد، دولت بایدن امیدوار است که از اواخر ماه سپتامبر شروع به تزریق کند، با همان گروه هایی که اولین واکسن را در اولین مرحله واکسیناسیون شروع کردند: کارکنان مراقبت های بهداشتی و افراد بالای 65 سال. شما هشت ماه پس از دریافت دوز دوم واجد شرایط واکسن سوم خود خواهید بود، بنابراین به غیر از بیماران دارای نقص ایمنی که زودتر واکسینه می شوند، نوبت دهی شبیه به دوزهای قبلی خواهد بود. دولت هنوز به یک کمیته مشورتی از CDC نیاز دارد تا شواهد را بررسی کرده و توصیه هایی را ارائه دهد و FDA مجوز این طرح را بدهد.

اونیسیس استفاس، افسر ارشد دارو در Northwell Health در نیویورک، توضیح می دهد که بیماران مبتلا به نقص ایمنی در مرحله اول قرار می گیرند، زیرا مصونیت خود را از دست نمی دهند – بسیاری از آنها هرگز در ابتدا پاسخ ایمنی قوی نشان ندادند. علاوه بر این ، اگر از نظر ایمنی ضعیف هستید “شانس کمتری برای مقابله با عفونتی مانند ویروس کرونا دارید”. به این معنی که اگر مبتلا شوید ، احتمالاً وضعیت بدتری نسبت به فردی با سیستم ایمنی سالم خواهید داشت.

مطالعات منتشر شده در بهار امسال نشان می دهد افرادی که پیوند اعضا داشته اند یا برخی دیگر که درمان های سرطان دریافت کرده اند ، اغلب آنتی بادی های قابل تشخیص یا تعداد کمی را پس از واکسیناسیون نسبت به افراد سالم تولید کرده اند ، که نشان می دهد حفاظت آنها در برابر بیماری محدود است. یک مطالعه کوچک دیگر نشان داد که بیماران دارای نقص ایمنی حدود 44 درصد از مواردی را تشکیل می دهند که به بیمارستان منتقل شده اند. به طور کلی، این مطالعه که قبل از غالب بودن نوع دلتا انجام شد، نشان داد که واکسن در بیماران نقص ایمنی حدود 60 درصد موثر است.

اونیسیس استفاس، افسر ارشد دارو در Northwell Health در نیویورک

استفاس می گوید: “بسیاری از بیمارانی که به عنوان نقص ایمنی طبقه بندی می شوند ، هرگز تحت پوشش کامل دو دوز قرار نگرفته اند.”

خبر خوب این است که یک آزمایش نشان داد بیماران پیوند اعضا که دومین دوز واکسن مدرنا را دریافت کردند، دو ماه بعد از واکسن دوم افزایش قابل ملاحظه ای در سطح آنتی بادی نشان دادند که این بدان معناست که آنها همچنین محافظت بیشتری در برابر این بیماری کسب کرده اند. به همین دلیل این بیماران در اولویت دریافت دوز تقویت کننده قرار گرفته اند.

بسیاری از بیماریها و داروها می توانند سیستم ایمنی بدن شما را تضعیف کنند ، اما در حال حاضر ، CDC دوز سوم را برای کسانی توصیه می کند که پس از پیوند اعضا از داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی استفاده می کنند ، به طور فعال تحت درمان برای تومورها یا سرطان خون هستند ، در دو سال گذشته پیوند سلول های بنیادی دریافت کرده اند، مبتلا به عفونت HIV پیشرفته یا درمان نشده هستند، از داروهای کورتیکواستروئید با دوز بالا استفاده می کنتد یا بیماریهای خاصی مانند سندرم دی جورج یا سندرم ویسکوت آلدریچ دارند که سیستم ایمنی بدن را سرکوب می کنند.

اعلانیه 18 آگوست مبنی بر اینکه همه به دوز سوم نیاز خواهند داشت ، با دو نتیجه اصلی همراه شد. اولین مورد این است که به نظر می رسد ایمنی به دست آمده از واکسن ها با گذشت زمان کاهش می یابد. داده های اسرائیل، که اولین کشوری بود که بیشتر مردم خود را با واکسن فایزر واکسینه کرد، نشان می دهد که بیش از نیمی از عفونت ها در افرادی که واکسینه شده اند رخ می دهد. پژوهش دیگری نشان می دهد که هرچه زمان بیشتری از دوز دوم فرد می گذرد، احتمال اینکه فرد دچار عفونت شود بیشتر است. CDC داده هایی را منتشر کرد که نشان می داد ایمنی در برابر عفونت در ایالات متحده نیز رو به کاهش است، اگرچه اکثر افراد واکسینه شده در هر دو کشور در برابر بیماری های شدید و بستری شدن در امان هستند.

دومین یافته مهم این است که در حالی که واکسن ها هنوز اکثر بیماران را از بستری شدن و مرگ محافظت می کنند، نوع جدید دلتا می تواند افراد واکسینه شده را آلوده کند و این افراد می توانند بیماری را به دیگران منتقل کنند، هرچند برای مدت کوتاه تری نسبت به افراد واکسینه نشده آلوده می شوند.

 

آمار جهانی در لحظه بیماری کوید

بیمار
704,753,890
مرگ
7,010,681
فعال
22,123,398
بحرانی
34,794
بهبود یافته
675,619,811
Last Update on: دسامبر 10, 2024 at 6:48 ق.ظ

 

بخش دوم

 

 

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

دکمه بازگشت به بالا